miercuri, 27 ianuarie 2010

Povestea unui Bampir

Sesiune...dar cine naiba poate învăţa? Dupa aproape 7 luni în care nici măcar nu m-am gândit că odată şi-odată vin examenele, de ce m-aş agita acum? Deci mă pun frumuşel în pat să dorm puţin, asa, de-amiază...că parcă, parcă mă prinde o răceală nasoală de iarnă, dar somnul nu vrea nicicum să mă îmbrăţişeze şi să mă ducă în lumea viselor. Şi ce-mi debitează mie creierul: cât de trist e să fi vampir. De ce?

Gândeşte-te că nu suporţi lumina soarelui, da` bănuiesc că nici aia de la bec, de ce ar fi altfel cu aia? Să stai toată ziua, că poţi dormi, că nu poţi, într-un sicriu şi să aştepţi să se facă noapte, până să poți să ieşi şi tu să-ţi întinzi puţin picioarele că ai amorţit. Hai...mai merge iarna, când e ziua mai scurtă şi noaptea mai lungă (da` îngheţi de frig), dar vara cu mai puţin de 7 ore de întuneric ce naiba faci? Atât cât apuci să fugi disperat să bei ceva sânge şi dup-aia fugi repede înapoi în cutie, pentru că la 5 iese soarele. Şi culmea...să mai fugă oamenii înnebuniți după tine cu furci, torţe sau lanterne (în funcţie de perioada istorică), să-ţi bage lumina în ochi si să te acuze că sugi!

Ţi se face foame pe la miezul zilei şi vrei un fel de midnight snack cum ar fi la noi, doar că la vampiri se zice midday snack cred, ce naiba faci? Nu-i ca şi cum ai putea merge frumos în bucătărie să-ţi faci un cockteil hrănitor din sânge din pu*ă de armăsar, că n-ai bucătarie! Ai un amărât de sicriu şi ăla săracu` mâncat de carii, cine ştie de câte secole... Vrei să ieşi afară, poate-poate găseşti ceva, dar stai! E lumina! Deci mai bine rabzi foame decât să mori aproape instantaneu carbonizat.

Eh uite că a venit noaptea în sfârşit, eşti distrus de foame...ieşi afară să cauţi cina, după lungi căutari pui ochii pe o tipă mai singuratică pe undeva... şi trebuie să o mai şi vrăjeşi, că doar nah...dacă treci direct la gât "nebuna" începe să urle şi iar vin ăia cu lanternele şi ţi le bagă în ochi. Deci începi să vrăjeşti la ea...doar că nu ştiu cum o faci să pună botul dacă nu ai norocul să fie Halloween-ul. Adică gândeşte-te şi tu: un tip alb ca varu`, cu o pelerină roşie şi haine de pe vremea bunicii (de dantură nu mai vorbim, că mai e şi sâsâit săracu`) să vină să te abordeze cu pretenţia de a merge cu el într-un loc întunecat. E clar că nu-l ia nimeni nici măcar drept Superman, chiar dacă are pelerina roşie, însă îl dă de gol faptul că nu are chiloţii peste pantaloni. Şi uite-aşa râmâne bietul vampir iar flămând, nopţi la rând până când găseşte o tipă cu un fetiş mai ciudat, care acceptă să mergă cu el la întuneric.

În sfârşit, vampirul nostru cu burta plină, parcă-i vine şi culoarea în obraji, se pune iar in sicriul ce abia îl mai încape după masa copioasă şi doarme... Dimineaţa oamenii găsesc cadavrul tipei! Vai ce tragedie! Vai ce s-a întâmplat?! Păi ce naiba putea să se întâmple, doar e secată de sânge, are 2 muşcături pe gât, clar vampir a fost, doar nu un ţânţar uriaş mutant, că ăla i-ar fi lăsat doar o muşcătură pe gât. Și nici un dihor supraponderal, că ăla-i rupea gâtul cu totu`. Fac localnicii o întrunire...se strâng ăi mai puternici, se înarmează cu lanterne, cruci, gloanţe de argint, mânâncă mult usturoi şi pleacă să caute vampirul. Ăsta fuge disperat, încearcă să se facă liliac, dar cum n-a mâncat decât vreo 5 litri de sânge în ultimele 6 luni n-are putere să zboare. E sfrijit, amărât, vai de viaţa lui şi după el fug vreo 50 de gorile nervoase duhnind a usturoi, cu lanterne, ce trag în el cu puştile cu gloanţe de argint. Ce să facă? Se chinuie, îşi adună puterile, bing bang, se face liliac...zboară cumva, se ascunde într-un copac, pelerina-i cade în cap la unul dintre localnici...Ceilalţi în înflăcărarea de a-l prinde pe vampir îl împuşcă pe ăla cu pelerina...îi bagă un ţăruş în inimă, nici nu se uită cine e şi gata, toată lumea fericită că au ucis vampirul.

Uite-aşa a scăpat iar ca prin urechile acului, a 50-a oară într-o jumătate de secol, amărâtul de vampir ... noaptea următoare îşi ia sicriul în spate şi pleacă în alt oraş...şi-o ia de la început... Tot aşa o eternitate întreagă! Singur, al nimănui, cu sicriul care e toată averea lui, alungat de toată lumea şi chinuit... Mai rezistă cel mult un secol, până să se sinucidă cu o supradoză de usturoi.

THE END

5 comentarii:

Anonim spunea...

Stai aşa puţin.. nu ai văzut în "Vampire Diaries" cât sunt de avansaţi..Ei trăiesc o eternitate, şi normal că se dezvoltă şi ei.. învaţă cum să se amestece printre oameni, cum sa poată ieşi ziua afară.. sau se mută în locuri înnorate mereu, unde razele soarelui se văd rar. Şi razele soarelui nu sunt aceeaşi chestie ca lumina becurilor.. te poţi bronza la un bec de cameră?..deci nu.. la fel şi ei.. nu se "bronzează" decât la lumina soarelui. Ei nu sunt niciodată stresaţi de timp...ei au o eternitate de trăit, timp în care pot sa înveţe tot ce vor şi ce nu vor..pot să se mişte mult mai repede decât un om, au auz supersonic :))..şi multe altele.. deci nu le merge chiar aşa de rău.. Faza cu hrana e nasoală da..dar pot merge si ei la vânatoare o dată pe săptămână şi să-şi depoziteze undeva in sticle de bere de ex. .. şi cică le sunt bune şi animalele de vânat, doar ca nu sunt la fel de puternici apoi.. dar se descurcă ei.. În cazul în care chiar ar exista vampiri..dar după cum ştim sunt doar legende pornite de la al nostru Dracula :))

dishku spunea...

un vampir locuieste intr-un sicriu verde cu dungi albe si merge noaptea in apollo.il loc sa suga sange, ajunge supt si gol in oua.numele e ModernVampire:))

Anonim spunea...

apropo? vampirii nu mor de frig iarna, vampirii nu mor de frig. vampirii nu suporta caldura..

Dadi spunea...

de unde ştii? te-ai întalnit cu unul şi ţi-a zis?

în imaginaţia mea, un vampir poate îngheţa de frig, pentru alte persoane poate să se teamă de întuneric etc...

Anonim spunea...

Postez acest comentariu la rubrica "Povestea unui Bampir" nu pentru ca as mai avea un aport de adus imaginatiei tale tip "no limit", ci pentru ca e ultima rubrica scrisa in blogul MAXIM,fapt ce dovedeste ca am citit intreg rulajul blogului tau si vreau sa zic: FELICITARI !!!
Da, STIU !!! nu.i big deal sa creezi un blog...dar e lucru mult si mare sa.l scri, sa ai ganduri,imaginatie,cultura si opinii personale,originale, nu opinii standard cum are marea masa a populatiei, si sa ai curajul sa exprimi tot ce crezi, ce simti ,ce vezi...in fine apreciez la MAXIM,imaginatia ,cultura si modul relaxat in care iti traiesti viata...inseamna TOT !...am totusi de facut o obiectie...ai uitat sa scri despre ce intampla daca o gâză se stinge din viata-n zbor?...se fac baloane in forma de cruce si se umplu cu heliu si se lasa.n aer? :))...si cu asta eu raman in anonimat pt restu' dar sper ca nu si pt. tine...iti dai tu seama cine sunt knd ajungi la obiectie :P